7 dagar blev 7 år
av Eva Andersson

Den 24 november släpps boken "7 dagar blev 7 år", en historia om sju dagar som blev sju år i flyktingkrisens Grekland. Boken är skriven av Eva Andersson från Göteborg. 2015 förändrades hennes liv totalt då hon bestämde sig för att åka till Lesbos i Grekland, ön dit tiotusentals flyktingar kom varje dag. Nu har det gått åtta år och Eva är fortfarande verksam på många platser i Grekland.

- Jag har aldrig skrivit en bok tidigare. Det är väldigt svårt att sätta ord på allt jag upplevt under snart åtta år, men det är min historia och mina upplevelser. Allt jag berättar om. Denna bok är dessutom så oerhört viktig för mig eftersom jag vill vara en röst åt alla hundratusentals människor som flytt, och fortfarande flyr, över Medelhavet för att söka fred och trygghet. Vad de sedan utsätts för är fruktansvärt på så många sätt. Det som har hänt och fortfarande pågår är en stor humanitär skandal för Europa och får aldrig glömmas bort, berättar Eva.