Anna-Therese Hernqvist

Jag heter Anna-Theresé Hernqvist och bor med min familj i Vänersborg. Skrivandet har alltid varit en del av mitt liv men det var för två år sedan som jag fick inspiration till att skriva böcker för barn. För mig är det en konst, precis som att måla en tavla. Oftast kommer mina idéer i duschen eller från saker jag ser i min omvärld. Det är magiskt hur tankefrön och idéer kan blomma ut till något handfast som en bok. Mitt skrivande har ofta ett djupare budskap som att vi är beskyddade, att olikheter är okej, oväntad vänskap eller att följa sina drömmar. Djur är ofta närvarande i mitt skrivande eftersom de är ett så tydligt bevis på villkorslös kärlek. Därför är det kanske inte så konstigt att vi har fyra kinesiska nakenhundar i vår familj. När jag inte skriver jobbar jag som kurator/beteendevetare och frilansar som sångerska. Att läsa böcker, fika och umgås med familjen är något av det bästa jag vet.