Annika Wiklund

Boken "Ruth och rädslorna" ligger mig varmt om hjärtat för den belyser med värme att vi alla bär på rädslor. De kan se väldigt olika ut för oss alla men det är viktigt att prata om dem. "Alla har vi rädslor stora som små och vågar vi trotsa dem kommer de tröttna och gå".

En klok liten pojke med autism sade att boken gjorde honom lite modigare och hans hjärta lite varmare. Hans mamma berättade att de läser boken när han skall göra något han tycker är lite läskigt. Det gör mitt hjärta lite varmare och ger mig modet att skriva och illustrera fler historier.

Jag har alltid varit kreativ i olika former för att det gör mig glad och stärker mig. En liten oas där fantasin får flöda fritt. Jag brinner för att sprida kreativiteten, läslusten och nyfikenheten vidare till andra, unga som gamla och det gör jag genom kurser i kreativt skapande och workshops i återbruk och utställningar i olika material.

Jag bor i Vänersborg i villa tillsammans med man och två nu nästan vuxna tonårskillar. Är väldigt tacksam att de ger mig utrymme att vara i min kreativa bubbla och fortsätta drömma fram nya universum som kan bli nya böcker som kan ge barn modet att drömma fram sina egna universum.