Eva-Ida Ekström

Inspirerad av sin biodling fick min far Sven-Olof Ekström (1919-1998) utlopp för sin litterära ådra när han hittade på sagan om Prinsessan Bi-Gitta och hennes sommarparaply. Under nattpassen vid lokledningen i Hallsberg, när telefonerna var lugna, skrev han ner historien. Detta var 1972. Sagan utgjorde underlaget till mitt, Eva-Ida Ekströms gymnasiearbete, Illustration av barnbok.

Först gjorde jag skisser och sedan bilder i akvarellfärg. Många timmar gick åt men så roligt det var. Att måla och rita har följt mig sedan jag var liten. Jag låg ofta på köksgolvet och ritade på papper. Efter gymnasiet blev det grundläggande konstutbildning på Karro i Örebro och efter ett halvår på Eriksson i Kumla bar det av till Capellagården på Öland för textil utbildning. Konstnärlig verksamhet som akvarell och bildvävning har jag fortsatt med och där illustrerar jag mina egna texter och idéer.