7 dagar blev 7 år

Detta är min historia om hur sju dagar blev sju år i flyktingkrisens Grekland.

Jag heter Eva Andersson. För sju år sedan förändrades mitt liv då jag bestämde mig för att under en vecka åka till Lesbos i Grekland, den ön dit tusentals flyktingar kom varje dag.
Nu, mer än sju år senare är jag fortfarande verksam på många platser i Grekland med humanitär människohjälp.

I den här boken får du följa med på min resa som började 2015. Du får ta del av historier om personliga möten, stora tragedier, tiden med Greklands gatuhundar samt även mycket humor och glädje. Jag berättar också om stora projekt som vi har genomfört sedan jag startade 2HelpingHands 2018.

Boken är också ett dokument för alla som bidragit med donationer dessa år och hjälpt till med att ge tiotusentals människor på flykt en drägligare tillvaro.

Författare: Eva Andersson
Omslagsfoto: Martin Sköld
Storpocket

utdrag ur PRESSMEDDELANDE 
Sandra Nordin PR

7 dagar blev 7 år - en berättelse om svenska Eva Andersson och åren i flyktingkrisens Grekland

Den 24 november släpps boken "7 dagar blev 7 år", en historia om sju dagar som blev sju år i flyktingkrisens Grekland. Boken är skriven av Eva Andersson från Göteborg. 2015 förändrades hennes liv totalt då hon bestämde sig för att åka till Lesbos i Grekland, ön dit tiotusentals flyktingar kom varje dag. Nu har det gått åtta år och Eva är fortfarande verksam på många platser i Grekland.

- Jag har aldrig skrivit en bok tidigare. Det är väldigt svårt att sätta ord på allt jag upplevt under snart åtta år, men det är min historia och mina upplevelser. Allt jag berättar om. Denna bok är dessutom så oerhört viktig för mig eftersom jag vill vara en röst åt alla hundratusentals människor som flytt, och fortfarande flyr, över Medelhavet för att söka fred och trygghet. Vad de sedan utsätts för är fruktansvärt på så många sätt. Det som har hänt och fortfarande pågår är en stor humanitär skandal för Europa och får aldrig glömmas bort, berättar Eva.

159,00 kr 199,00 kr