Hemligheterna i Finnedal

vårrea

Jag lyckas aldrig helt frammana konturerna av hennes ansikte men jag kan se att hon har stora, bruna ögon. Hon smyger långsamt fram ur skuggorna med hukad rygg och kommer allt närmare. Jag försöker röra mig men det går inte. Hon böjer sig över mig och inom mig ekar nu en slags melodi.

"Hitta hem, Lucinda. Hitta hem."'
Jag känner mig livrädd samtidigt som min längtan efter henne är så oerhört stark. Vem är hon? Vem är jag och var hör jag hemma?
Lucinda bor tillsammans med sin faster som plötsligt en dag berättar att de ska lämna allt för att flytta till Finnedal. Flytten blir den största förändringen i Lucindas snart 12-åriga liv.

Hemligheterna i Finnedal är en spännande berättelse om en ort som andas mystik, och om de som lever där sedan länge men som ingen riktigt känner.

Författare: Sanna Juhlin
Omslag: Nathalie Widenberg Johansson
Läsålder: 9-12 år

Recensioner:
BTJ recension (BTJ-häftet nr 11, 2022. Lektör Kerstin Hagstrand-Velicu): "Hemligheterna i Finnedal tar avstamp i sagans värld och skildrar en ung persons längtan efter en identitet och tillhörighet... Hon vet inget om sina föräldrar och Esmeralda är ovillig och brysk i sin tystnad om vad som skett. Plötsligt ska de flytta från stan till en liten by, Finnedal. Byn är minst sagt underlig och omodern. Folket som bor där ser annorlunda ut... Genom hela denna välskrivna och träffsäkra berättelse imponeras man av Lucindas rättvisepatos, frånvaron av rädsla när hon konfronterar ortens självutnämnde ledare och avslöjar den hemska makten..." Helhetsbetyg: 4 av 5

159,00 kr 189,00 kr