Lucas och Lugan

Det här är en berättelse om vänskapen mellan en spindel och en fluga. Spindeln Lucas tränar på att spinna stora fina spindelnät. Han vill bli lika modig som sin idol, superhjälten Mandel-Spindeln. Det är därför han har cape och mask på sig.

Lugan har en hemlig startbana där han tränar ofta. Han drömmer om att en dag kunna flyga lika högt som den kända piloten Amelia Earhart.
De två insekterna träffas under lite speciella omständigheter ...

Läsålder: 3-6 år
Författare: Linda Berving
Illustratör: Carl Krantz


"Lucas & Lugan är en något okonventionell barnbok vad gäller uppbyggnad och story. Berving skriver på ett säreget sätt som först verkar banalt men som man sedan förstår är briljant - särskilt för barn. Historien är fin och gullig, och Krantz illustrationer sporrar igång fantasin! Att man i slutet av boken också får ta del av Lucas och Lugans sånger (som också finns inspelade på spotify!) är ett annorlunda inslag och ett trevligt plus. Bara att ta fram gitarren och lira för barnen."

"Fyraåringen här hemma gick igång rejält i sina försök att förklara för flugan hur man flyger och för spindeln hur man ska spinna spindelnät. Kul samtal hade vi! Fin historia och söta bilder."

"En jättefin bok som mina barn älskade. Fina illustrationer. Öppnar upp för samtal om vänskap. Köp den och njut tillsammans med dina barn."

149,00 kr
Please select variants first