Seyde från Syrien

Storpocket

Välj mellan pocket eller inbunden

"Inga friare idag heller Seyde? Nehe, jag tänkte väl det. Du är ju
fortfarande platt som en pannkaka, och inte har det kommit några nya araméer till staden som kan förbarma sig över dig."
Skrattsalvan som följde roade även barnhemsföreståndarinnan, just för att den var riktad mot Seyde.

Lång, gänglig och utan några feminina behag att tala om, men med en inre glöd och ögon lika isgröna som floden Eufrat själv. Vid arton års ålder lämnar Seyde Kifo det barnhem och den lilla syriska staden Raqqa som har fostrat henne. I storstaden Aleppo där hon får arbete som hembiträde bryter kriget ut. Tillsammans med en familj som hon inte känner ges hon chansen att fly den våldsamma konflikten. Trots motsättningar med sonen i familjen, Adnan Alawi, slår de två unga syrierna följe på flykten från Syrien och mot säkerheten i Europa.

OM FÖRFATTAREN
Moa Englund-Flodström är utbildad jurist och verksam advokat i Örebro. Under sin utbildning åren 2011-2016 specialiserade hon sig på flyktingrätt.
Under flyktingkrisen år 2015 gjorde hon volontärresor nere i södra Europa. Första resan gick till byn Bapska på gränsen mellan Kroatien och Serbien, genom vilken cirka åtta tusen flyktingar under utsatta förhållanden passerade dagligen. Andra resan gick till den grekiska ön Lesbos, där flyktingar i överlastade gummibåtar med nöd och näppe tog sig över det Egeiska havet. Erfarenheterna och de flyende människornas historier mynnade ut i debutromanen och den skönlitterära berättelsen om de unga syrierna Seyde Kifo och Adnan Alawi.

Författare: Moa Englund-Flodström
Omslagsillustratör: Ina Englund-Flodström
Storpocket/Inbunden

Välj en variant:

Pris från 99,00 kr