Tantpatrullen
av Kenneth Handberg


Örebros förre toppolitiker trivs i fantasivärlden

Tidigare var han Örebros starke man. Nu låter han andra visa styrka. Romanfigurer, närmare bestämt. 
- Det är både läskigt och ärofyllt att mina böcker kan hamna i någons hand och i någons sinne. Faktiskt läskigare än att hålla tal inför tusentals människor, säger Handberg.

I rollen som politiker blev Kenneth Handberg van vid att höra att politiker lever i en fantasivärld. När han valde att sluta med politik för att satsa på ett eget företag och sitt skrivande föll det sig naturligt att gå in helt i fantasin.
- Det finns en fantastisk värld att upptäcka inuti sig själv, bakom alla vardagens måsten. En hisnande värld, som blir exakt vad man gör den till. Det bara anade jag för några år sedan. Nu lever jag med fantasin närvarande vid min sida hela tiden, säger han.
I början av november kommer Handbergs barnbok att finnas i näthandeln och hos de bokhandlare som väljer att ta in den. 
- Jag skrev och skrev när jag väl syresatt hjärnan utanför maktens korridorer. Inte ett ord handlar om politik. Det kom istället att handla om världen vi lever i och relationer mellan människan och naturen, säger Handberg. Inramat med spänning och humor hoppas jag både unga och äldre läsare ges möjlighet att fundera över viktiga, aktuella teman samtidigt som de vill bläddra vidare för att se hur det slutar.

Barnboken riktar sig till åldrarna 9-12. Den handlar om två syskon som haft en svår tid i livet, då deras mamma gått bort. Av en slump träffar de på en bekant till deras mor. En äldre tant som sägs vara riktigt sur och sträng. Men varför stirrar hon mot himlen, efter det mystiska oljudet? Varför slutar sommaren att surra och varför blir trädgårdens allra skvallrigaste plommonträd plötsligt matt och tyst?Syskonen Love och Lullan följer med den hemlighetsfulla Tantpatrullen på ett hisnande äventyr för att försöka hindra en hemsk fiendes hämnd på mänskligheten. Kan barn och riktigt gamla tanter rå på ondskan som härjar? De måste i alla fall försöka, trots att just gamla tanter väldigt sällan ges chanser att vara hjältarna de kanske är. Med Trä-Kalle, bivråken Vråkan och den kungliga familjen till hjälp har de en liten chans. Men de får skynda sig. För oj så snabbt allt liv på jorden lägger sig sorgset till marken.ditt bokförlag är ett förlag med säte i Örebro.