Författare

Helena Unée

Helena Unée, född 1979, är en svensk författare från Västerbotten. Hon är utbildad specialpedagog och driver eget företag inom specialpedagogik, ljudboksinläsning och skrivande. Helena skriver för barn, ungdomar och vuxna.

Läs mer

Sanna Juhlin

Sanna Juhlin har skrivit över 30 stycken barnböcker och gör författarbesök på skolor landet runt.

Läs mer

Louise Gunnarsson

Jag har alltid velat skriva en bok och då har jag tänk mig en skönlitterär bok men livet gjorde att det blev annorlunda. Det var då jag kom på att jag skulle berätta berättelser som min mamma berättat för mig om när hon var liten.

Läs mer

Annika Wiklund

Boken "Ruth och rädslorna" ligger mig varmt om hjärtat för den belyser med värme att vi alla bär på rädslor. De kan se väldigt olika ut för oss alla men det är viktigt att prata om dem. "Alla har vi rädslor stora som små och vågar vi trotsa dem kommer de tröttna och gå".

Läs mer

Therese Knutsson

Therese Knutsson driver idag företaget Joy of mind som hjälper människor att nå sin fulla potential.

Läs mer

Filip Zetterman

Är en bagare med mer en 20 års erfarenhet inom sitt yrke och har blivit nominerad till årets butiksbagare av Butiksgastro.
Han kämpade med grav dyslexi som barn så att skriva en bok kändes som en omöjlighet.

Läs mer

Marlene Tamlin

Marléne Tamlin bor i Skultuna utanför Västerås med man, barn och katter och har arbetat länge med demokrati- och hållbarhetsfrågor. Hon debuterade som barnboksförfattare 2020. 

Läs mer

Tina Karleskans

Mitt namn är Tina Karleskans. Jag arbetar som förskollärare med särskilt utvecklingsuppdrag och nu debuterar jag som barnboksförfattare. I mina barnböcker inkluderas TAKK, tecken som stöd.

Läs mer

Tomas Ericson

Har debuterat tillsammans med mina två döttrar. Det är en gammal dröm sedan jag var ung och läste mycket ungdomsdeckare och spökhistorier som nu gått i uppfyllelse. När jag bestämde mig för att skriva en barnbok så fick den handla om hur det spökar på Örebro slott.

Läs mer

Petra Jacobsson

Jag heter Petra Jacobsson och har varit aktiv inom branschen sedan 2015. Senaste åren har jag även samarbetat mycket med andra författare, vilket har berikat mig på flera kreativa plan. 

Läs mer

Daniel Jacobsson

Illustratör, konstnär, barnboksillustratör och novellskapare. 
Gav ut min första egna barnbok 1998.

Läs mer

Vivian Cardinal

Jag heter Vivian Cardinal och jag är skådespelare, sångerska, låtskrivare och barnboksförfattare. Ja det är väl tydligt att jag har ett stort behov av att få uttrycka mig och berätta historier på olika sätt och vis.

Läs mer

Moa Englund-Flodström

Under flyktingkrisen år 2015 gjorde hon volontärresor nere i södra Europa.  Erfarenheterna och de flyende människornas historier mynnade ut i debutromanen och den skönlitterära berättelsen om de unga syrierna Seyde Kifo och Adnan Alawi.

Läs mer

Annie Öster

Annie Öster debuterade som författare och illustratör med barnboken Dahlia Drömmer 2021. Boken är inspirerad av förskolans läroplan och Annies egna barn samt inriktad på normkreativitet, lekfullhet och fantasi.

Läs mer

Kristina Levinsson

Min bok, Familjen Rangelben, är min debutbok och den handlar om en skelettfamilj som bor på Läskiga Gatan i Spöko. I boken får vi hälsa på hos dem under en helt vanlig lördagskväll med detaljerade fotografier som får läsaren att känna sig välkommen.

Läs mer

Anette Åhlin

Jag har nyligen gett ut min första bok, det är en barnbok som heter Mamma blås. Boken handlar om lilla Pea. Namnet Pea är från initialerna på mina barns namn, Per, Emil, Elenore och Adam.

Läs mer

Magnus Edekling

Magnus Edekling är född år 1974 och kommer från Rödeby i Blekinge. Hans senaste alstret är "Några små sagofrön". Boken innehåller elva fint illustrerade sagor ursprungligen skrivna för Magnus barn som godnattsagor.

Läs mer

Ingela Andersson

På min fritid skriver jag böcker och gör betongsaker och konstföremål, ofta nytt av gammalt. 

Läs mer

Li Nolin

Jag som har skrivit böckerna om Ailo heter Li Nolin och har alltid älskat naturen och det var även där jag fann inspirationen för Ailo böckerna.

Läs mer

Lena Lyckhäll

Språkläraren som blev specialpedagog som blev författare. Det känns något förmätet att kalla sig författare efter enbart en bok, men här har ni mig: språkintresserad, litteraturälskande människa som också stickar, virkar och pysslar med en hel del annat.

Läs mer

Veronica Backe

Hälsoutvecklare och pedagog. Boken baseras på hennes egen upplevelse av utmattningssyndrom och generaliserat ångestsyndrom. Hennes son inspirerade henne till att skriva boken.

Läs mer

Hanna Ingvarsson

 Att skriva och illustrera är det absolut roligaste jag vet och jag känner mig superglad över att få göra det på heltid. Min bästa stund på vardagen är när man precis lämnat ungarna på föris efter en glad högljudd morgon, och dimper ner framför ritbordet med en stor kopp kaffe.

Läs mer

Jenny Husberger

Jenny Husberger heter jag och jag har skrivit en fartfylld, rolig och färgsprakande barnbok med ett viktigt tema. Boken handlar om dammtussarna Bompalompan och Buddiluringen. 

Läs mer

Anette Majoros

 Jag har två vuxna barn och när de var små berättade jag alltid egna sagor för dem. Berättelser som de i många år har tjatat om att jag måste skriva ner. När jag fick mitt första barnbarn blev det till slut dags.

Läs mer

Monica Wallenius

Boken Varför ligger mormors underbyxor i kylskåpet kom till efter att min egen mamma gått bort i en demenssjukdom. Den fina relation som hon hade med mina barnbarn ville på något sätt bli nedskriven.

Läs mer

Patrick Persson

Patrick Persson, f 1981, har under hela sitt liv bott i "hjärtat av Sveriges trädgård", Ronneby. Där finns många smultronställen och den fina naturen ger honom inspiration till nya berättelser.

Läs mer

Eva Nilsson

Mitt skrivande är en stor del av mitt liv.
I mitt arbete som pedagog i förskolan inspirerar jag barnen att vara kreativa och använda sin fantasi i skapande av sagor, bilder och det skrivna språket.

Läs mer

Annica Boudin och Sara Millberg

Vi, Annica Boudin och Sara Millberg, har skrivit fyra fristående barnböcker inspirerade av barnkonventionen. Det är viktigt att barn redan i tidig ålder är medvetna om sina rättigheter.

Läs mer

My Öhlin

Jag tycker om natur och djur och tror det är grunden till ett bra välmående. Jag älskar fantasi och kloka ord. Att skriva hjälper mig att sortera tankar och se saker från nya perspektiv.

Läs mer

Malin V. Olsson

Hon driver podden Fantastiska berättelser och arbetar deltid på sjukhuset. Malin och Stefan träffades genom jobbet för snart nio år sedan. Idag är de inte bara gifta och har barn, de har nyligen släppt sin första barnbok ihop. 

Läs mer

Angela Holm

Angela släpper sin första barnbok hösten 2023. Tidigare har hon gett ut en deckare för vuxna. Barnboken Nissebus flyttar in är en julsaga i 24 kapitel om en nisse som flyttar hem till familjen.

Läs mer

Linda Berving

Jag är uppväxt med kärlek till historier och musik. Min debutbok Lucas och Lugan, för åldern 3-6 år handlar om den oväntade vänskapen mellan en spindel och en fluga. Den har också ett pedagogiskt material.

Läs mer

Annika Hirvonen

Jag är en frilansande illustratör och barnboksförfattare baserad i Västerås. Jag började frilansa som illustratör 2019 och debuterade som barnboksförfattare år 2021 med den egna bilderboken "Selma vill inte!".

Läs mer

Anna Helgesson

Anna Helgesson är bosatt i Sköllersta och har varit verksam som författare i tio år. Flera av hennes böcker belyser vikten av mångfald och andra teman är vänskap och olika former av utsatthet och utanförskap.

Läs mer

Eva Andersson

I boken "7 dagar blev 7 år" får du ta del av historier om personliga möten med människor som Eva hjälpt, tragedier och glädje, samt även större projekt som hon genomfört med 2HelpingHands, den organisation hon startade 2018.

Läs mer

Kenneth Handberg

Kenneth Handberg har jobbat som journalist och politiker. Men drömmen har alltid varit att få ner det lågmälda babblet i pallet på papper. Berättelserna!

Läs mer

Marina Nilsson

Alltid har det funnits papper och penna i min närhet och så fort jag kunnat hålla i en har jag skapat. Sakta men säkert har illustrationerna smugit sig in. Och det hela började med dessa filurer som en dag tog pennan och ville ha en egen bok.

Läs mer

Anna-Therese Hernqvist

Skrivandet har alltid varit en del av mitt liv men det var för två år sedan som jag fick inspiration till att skriva böcker för barn. För mig är det en konst, precis som att måla en tavla.

Läs mer

Jonas Fagerström

Hans uppsatser från högstadiet håller på att falla i glömska så nu vill han blåsa nytt liv i dom genom att publicera dom för allmänheten. 2 stycken noveller har det blivit än så länge och många fler är på gång.

Läs mer

Christin Agnemyr

Christin Agnemyr är författaren till boken Mönstermamman som försvann. En bok som vill väcka oss till att leva ett medvetet liv. Ett liv där våra tankar, känslor och beteenden kan ge oss ledtrådar om vilka vi är. Vem är jag bakom allt jag har lärt mig att vara?

Läs mer

Ellinor Lundkvist

Hon har sedan barnsben tyckt om att skriva. Det är något speciellt att gå in i en annan värld där författaren bestämmer allt från början till slut, där allt kan hända anser hon. 

Läs mer

Maria Andersson

Maria Andersson är bosatt i Sundsvall och har gett ut fyra böcker, än så länge. Hon älskar att skriva manus för alla olika åldrar. Skrivandet är den främsta källan som ger henne energi och driv mot nya äventyr.

Läs mer

Therese Henriksson

Therese Henriksson bor i Mockträsk i Norrbotten och har en bakgrund som undersköterska och fritidspedagog. Therese hittade tidigt till läsningen och bestämde sig för att bli författare.

Läs mer